معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان، به رعایت نکات بهداشتی در عید قربان تاکید نمودند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان، به رعایت نکات بهداشتی در عید قربان تاکید نمودند.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر مسلم شریفی تصریح کرد: روز دهم ماه ذی الحجه، مصادف با عید سعید قربان از گرامیترین عیدهای مسلمانان است.
وی افزود: با نزدیک شدن به ایام عید سعید قربان و افزایش ذبح دام در سطح استان، رعایت نکات بهداشتی در فرآیند قربانی کردن دام بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.
رییس مرکز بهداشت استان، با بیان اینکه در حالی که قربانی یکی از جلوههای برجسته عبودیت و سنتهای الهی در فرهنگ دینی ماست بیان کرد: اگر بدون رعایت اصول ایمنی و بهداشتی انجام شود، میتواند زمینهساز بروز بیماریهای خطرناک برای انسان شود.
دکتر مسلم شریفی، تمامی کارشناسان بهداشت و دامپزشکی با تاکید بر سلامت عمومی، توصیه می نمایند که قربانیها در شرایط بهداشتی مناسب و تحت نظارت افراد متخصص انجام شود تا از بروز بیماریهای مشترک بین انسان و دام پیشگیری گردد .
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، ادامه داد: یکی از مهمترین تهدیدات در ذبح غیربهداشتی دام، انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است برخی از این بیماریها میتوانند با تماس مستقیم با خون، گوشت، ترشحات دام آلوده یا از طریق مصرف فرآوردههای دامی منتقل شوند.
ریس مرکز بهداشت استان، گفت: برای پیشگیری از بیماریهای مشترک انسان و دام، رعایت اصول بهداشتی در ذبح دام اهمیت زیادی دارد. برخی از توصیههای مهم بهداشتی در روز عید قربان و دام زنده باید صرفاً از میادین عرضه مجاز و تحت نظارت شبکه دامپزشکی تهیه شود و ذبح باید در کشتارگاههای مجاز و تحت نظارت دامپزشک انجام شود تا سلامت دام پیش از قربانی شدن تأیید شود.
دکتر شریفی، گفت: از ذبح دام در معابر عمومی، پارکها، منازل و اماکن غیرمجاز، به منظور جلوگیری از آلودگی محیط زیست شهری خودداری گردد.
وی ابراز داشت: استفاده از وسایل حفاظت فردی توسط افراد ذبح کننده، شامل استفاده از دستکش، ماسک، چکمه، روپوش الزامیست، و شستوشوی کامل دستها و تجهیزات پس از انجام ذبح باید صورت پذیرد.
این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، توصیه کرد: ضایعات دام باید به شکل اصولی دفع شده و از رهاسازی آنها در محیط اجتناب شود.
دکتر مسلم شریفی با توصیه بر عدم دفع خون و ضایعات در آبهای سطحی، جویها یا فضاهای سبز، که میتواند منجر به شیوع بیماری و جلب حیوانات موذی شود گفت:
همشهریان از خرید گوشت، جگر و سایر فرآوردههای دامی که خارج از نظارت دامپزشکی عرضه میشوند، خودداری کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی، عنوان کرد: گوشت دام ذبحشده باید حداقل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال با دمای ۴ درجه سانتیگراد نگهداری و سپس مصرف شود. جگر و سایر امعاء و احشاء نیز باید حداقل ۴۸ ساعت در همان دما نگهداری شده و سپس مصرف گردند.
دکتر مسلم شریفی، در پایان خاطرنشان کرد: رعایت دقیق دستورالعملهای بهداشتی در روز عید قربان، نه تنها گامی در جهت حفظ سلامت جامعه است، بلکه نشانهای از تعهد دینی، اجتماعی و زیستمحیطی آحاد مردم خواهد بود.